Jõhvikas / Vaccinium oxycoccus
- Jõhvikas – looduslik metsamari
- Eestis levinud marjaliik
- Õitseaeg juuni / juuli, marjad valmivad septembris
- Meie marjad on pärit Venemaalt, Soomest ja Eestist.
- Jõhvikaid kasutatakse lisaks mooside, likööride, mahlade, jäätiste, jogurtite jms. tootmisel ka pagaritööstustes.
- Harilik jõhvikas on tervisele mitmeti kasulik ning seeläbi laialt tuntud rahvameditsiinis.
- Kõik meie marjad korjatakse käsitsi ning külmutatakse ja puhastatakse hilisemaks realiseerimiseks.
- Meie toodang on pakitud vastavalt kliendi nõudmistele.
- Enamjaolt kasutatakse meie toodangut farmaatsia – ja toiduainetetööstus.
- Me tarnime külmutatud marju üle maailma.
Toitaine | Väärtus100g kohta | Toiteelement | Väärtus100g kohta | Vitamiin | Väärtus100g kohta |
---|---|---|---|---|---|
Kaloreid | 46 Kcal | Kaalium (K) | 80 mg | C | 13.3 mg |
Vesi | 87 g | Kaltsium (Ca) | 8mg | A | 60 IU |
Süsivesikud | 12.2 g | Fosfor (P) | 13 mg | β-karoteen | 36 µg |
Kiudaned | 4,6 g | Magneesium (Mg) | 6 mg | K | 5.1 µg |
Proteiin | 0,4 g | Mangaan (Mn) | 0,360 mg | Riboflaviin | 0.020 mg |
Rasv | 0,13g | Naatrium (Na) | 2 mg | Niatsiin | 0.101 mg |
Tuhk | 0,2 g | Raud (Fe) | 0,7 mg | Pantoteenhape | 0.295 mg |
Vask (Cu) | 0,061 mg | Püridoksiin | 0.057 mg | ||
Tsink (Zn) | 0,10 mg | E | 1.20 mg | ||
Seleen (SE) | 0.1 µg | Folaadid | 1 µg |